Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Ballade om snerydning

Nordjydernes tålmodighed med den kommunale snerydning er ved at være brugt op. Flere og flere klager nu over, at sneen ikke bliver fjernet fra vejene.

Bilerne kører forsigtigt i det løse sne på Stendyssevej i Horne. Ifølge en borger skulle sneen dog for længst være fjernet.

- Jeg syntes de generelt rydder vejene for dårligt. Stendyssevej er en af de store gennemgående veje, men som I kan se, så er det ligesom om der er sporkørsel her, siger skibsfører Jan Bruun Pedersen til TV2/NORD.

Stendyssevej er hovedfærdselsåre gennem Horne, er dermed er den blå på Hjørrings kommunes snekort. Det betyder, at selv om den er andenrangs vej når det handler om snerydning, så skulle den have været bedre ryddet. Ifølge kommunen havde de dog ikke en chance mod snemasserne.?'

-Der er ingen af de blå veje der er ryddet bedre end den. Alt ser sådan ud fordi det var så voldsomt, som det var, siger hovedvagt Hans Simonsen til TV2/NORD.

Vejrudsigten lover frost, og det kan ifølge Jan Bruun Pedersen betyde ulykker.

-Når to biler skal møde hinanden, så kommer bilerne op og ride på de der spor, og så kan man forestille sig hvad der kan ske, siger skibsfører Jan Bruun Pedersen til TV2/NORD.

Hjørring Kommune brugte i søndags 1,1 million kroner alene på snerydning.