Ballademagere forbydes adgang til værtshuse

01:56

Ballademagere i nattelivet i Hjørring risikerer nu at få karantæne fra samtlige af byens barer og diskoteker i to år. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Kriminelle nattegæster kan fra 1. maj få forbud mod at vise sig på samtlige barer og diskoteker i Hjørring.

For meget vold, ballade og narko i bylivet i Hjørring får nu Nordjyllands Politi til at indføre et fælles forbud til nattens ballademagere. Nordjyllands Politi har nemlig besluttet sig for at indføre samme forbudsmetode i Hjørring, som man har haft i Jomfru Ane Gade i Aalborg de seneste år. 

Er man enten voldelig, overtræder våbenloven eller besidder eller videresælger narko på et af Hjørrings værtshuse, kan politiet således udstede et forbud mod at komme i Hjørrings natteliv.

Tidligere har politiet kunnet give ballademagere forbud mod at komme på det specifikke værtshus, hvor der har været ballade. Den nye og strammere ordning betyder, at politiet kan give en person karantæne på i alle værtshusene i Hjørring.

På den måde bliver det lettere for politi og restauratører at holde de urolige gæster væk fra området: 

- Der har igennem de seneste år været en markant stigning af vold i nattelivet i Hjørring, og derfor indfører vi forbuddet, siger leder af specialpatruljen ved Nordjyllands Politi, Henrik Gade .

Får man karantæne, gælder det i to år. Overtræder man forbuddet, og det bliver opdaget, får man første gang en bøde på 1500 kroner, anden gang en bøde på 2000 kroner, og herefter en bøde på 2500.

Forsiden lige nu