LIGE NU:

Ballet i verdensklasse på besøg i Hjørring

Hjørring får i slutningen af maj besøg af ballet i verdensklasse. Den Kongelige Ballet, der er et af verdens ældste balletkompagnier, turneer rundt i Danmark og giver gratis forestilling i Hjørring.

16 af Den Kongelige Ballets bedste dansere med hver 20 års erfaring i elegante og svære trin besøger udvalgte byer i Jylland, på Fyn og Sjælland med et program, der egner sig perfekt til en festlig og romantisk aften i det grønne med kold hvidvin, picnickurv og hygge.

For balletmester Frank Andersen er udendørsforestillinger af denne slags noget helt særligt:

- At danse udendørs er også en udfordring for os - både at klæde om i telte uden faciliteter, at skulle skifte de nogle gange over 40 år gamle kostumer lynhurtigt uden hjælpende hænder, at stå og varme op til måske kølige sommertemperaturer, for slet ikke at tale om at stå tæt på publikum uden at have en orkestergrav i mellem. Men vi glæder os rigtig meget, og det bliver en stor oplevelse på begge sider af scenekanten, siger han.

Aftenen indledes med den smukke og humoristiske Lost on SLOW koreograferet til Den Kongelige Ballet
af en af tidens mest interessante koreografer, Jorma Elo.

Herefter kan publikum lade sig føre med tilbage til 1960'erne med John Neumeiers hyldest til 1960'ernes København, 1963: Yesterday, med musik af The Beatles. Aftenen afsluttes med uddrag af Den Kongelige Ballets festlige kronjuvel, nemlig 3. akt af Bournonvilles Napoli.

I Hjørring er forestillingen i Sct. Knuds Kilde den 27.05 klokken 19.30