Tidligere bandeleder for Den Internationale Klub i Aalborg, Danny Abdallah, fik stadfæstet en dom på et års fængsel for at have en pistol på asylcenter. Foto: Per Frank Paulsen

Bandeleder dømt for pistol på asylcenter

Selvom han afviser, at våbnet er hans, så har landsretten dømt tidligere aalborgensisk bandeleder på tålt ophold for pistol.

En af de mere opsigtvækkende personligheder i den kriminelle underverden fik torsdag dom for at have en pistol liggende i asylcentret Sandholm.

Den 45-årige Danny Abdalla var i sin storhedsperiode leder af Den Internationale Klub i Aalborg, som politiet så som et rent kriminelt sammenrend.

Men de senere år har der været mere stille om Abdalla, der har afsonet en længere dom for narkohandel.

Han led dog den tort at blive latterliggjort på internettet af Jørn Jønke Nielsen fra Hells Angels, der sammenlignede ham med et æsel.

Udlændingemyndighederne har vurderet, at han vil være i livsfare, hvis han udvises til Libanon. Derfor opholder han sig nu i Danmark på tålt ophold.

Det var i marts sidste år, at politiet mere eller mindre tilfældigt løb på Abdalla ved Allerød Station, hvor han havde en steak-kniv på sig.

Politiet fulgte ham hjem til hans værelse i Sandholm, hvor pistolen med de 11 skarpe skud blev fundet bag et køleskab. Han har afvist ethvert ejerskab til våbnet.

Dommen på et års fængsel er en stadfæstelse af byrettens dom.

/ritzau/