Den ødelagte broklap på jernbanebroen er fjernet, og nu indhenter Banedanmark tilbud på en udskiftning.

Banedanmark henter tilbud på ny broklap

JBanedanmark har fået tre tilbud på udskiftning af broklappen.

Efter lørdagens vellykkede fjernelse af den beskadigede broklap på Jernbanebroen over Limfjorden indhenter Banedanmark i den kommende uges tid tilbud fra tre indbudte entreprenører på en ny broklap.

Det er E. Pihl & Søn A/S, MT Højgaard A/S og Bladt Industries A/S, der vil byde på produktion og montering af en broklap, der vil blive magen til den, der blev sejlet væk lørdag, oplyser sektionschef i Banedanmark, Helle Bøhl-Møller.

- Det er meget vigtigt for Banedanmark, at vi kan få genoprettet togtrafikken over Limfjorden hurtigst muligt. Derfor har vi nu valgt den løsning, hvor vi får lavet en ny broklap magen til den, der var på broen. Det vil være den hurtigste løsning. Både teknisk og sikkerhedsmæssigt er tegninger og krav kendte, og vi kan bruge den kontravægt, der nu står på kajen, forklarer Helle Bøhl-Møller.

Banedanmark forventer således fortsat, at det bliver i starten af maj, der kan meldes videre ud omkring processen frem mod genoptagelsen af togtrafikken.

- Vi forventer at underskrive kontrakten i starten af maj, og på det tidspunkt vil vi have en mere præcis tidsplan på plads. Det er vigtigt, at passagererne får en melding, som de kan regne med, siger Helle Bøhl-Møller.