00:44

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

1 af 3

Banedanmark: Togdriften genoptages torsdag morgen

Der kommer formentlig til at køre toge mellem Hjørring og Frederikshavn igen fra torsdag af.

Banedanmark skriver i en pressemeddelelse, at man regner med, at togdriften mellem Hjørring og Frederikshavn genoptages torsdag morgen.

Togene har været sat ud af spil, siden oversvømmelserne og det kraftige regnvejr i fredags ramte Vendsyssel.

Man arbejder stadig på højtryk med at udbedre skaderne efter den massive regn. Det var seks dæmningsskred omkring togskinnerne tæt ved Sindal Station, der betød, at man måtte afbryde togdriften.

- Desværre er skaderne så omfattende, at vi først skal have genopbygget jernbanedæmningerne og derefter skal have strækningen gennemkørt med en sporjusteringsmaskine, før vi kan melde banen mellem Hjørring og Frederikshavn klar til togtrafik, siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark.

- De store mængder vand har gjort dæmningerne så vandmættede, at vi af sikkerhedshensyn også skal køre strækningen igennem med en sporjusteringsmaskine, før vi kan genåbne for togtrafik. Møder vi ikke nye udfordringer, så forventer vi, at togtrafikken bliver genoptaget torsdag morgen mellem Hjørring og Frederikshavn, siger Søren Boysen.

Jernbanen mellem Aalborg og Hjørring var også ramt af to brud på en jernbanedæmning efter den massive regn. Her blev togtrafikken genoptaget lørdag morgen.