Bank-direktør fratræder efter stort underskud

Østjydsk Bank, der har hovedsæde i Mariager og tre afdelinger i Nordjylland, skal have en ny direktør. Jens Vendelbo fratræder senere på året. Den udmelding kommer efter, banken har præsenteret et negativt årsregnskab.

Østjydsk Bank fik et skidt 2012. Nu skal en ny direktør forsøge at vende udviklingen.

Det er kun en uge siden, at Østjydsk Bank nedjusterede sine forventninger til 2012-regnskabet til et forventet underskud på mellem 175 og 200 millioner kroner.

Tirsdag kom banken så med et regnskab, hvor underskuddet blev en smule højere end ventet, nemlig 203 millioner kroner.

Samtidigt fastslog banken, at der er usikkerhed i forhold til prognosen for dette års regnskab.

- De fortsat vanskelige forhold for dele af erhvervslivet gør det fortsat vanskeligt at fremkomme med prognoser for bankens samlede resultat i 2013. Denne usikkerhed betyder, at banken ikke med rimelig sikkerhed kan angive forventningerne til resultat før skat for 2013, lyder det fra Østjydsk Bank i regnskabet.

Bankens bud er et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 125 til 140 millioner kroner.

Bankens ledelse venter dog en primær indtjening på et "tilfredsstillende niveau" i 2013 og vil arbejde med at reducere bankens omkostninger.

Samtidigt med årsregnskabet meddeler banken, at direktør Jens Vendelbo fratræder senere på året. Ny direktør bliver Max Hovedskov, der har været medlem af bankens direktion de seneste to år.

- Jeg bliver 62 år til sommer, så det er helt naturligt, at jeg nu drosler ned og overlader roret til Max Hovedskov, siger Jens Vendelbo i en pressemeddelelse.

Østjydsk Bank har hovedsæde i Mariager og har i alt 12 filialer, deriblandt tre i Nordjylland.

/Ritzau/