Foto: TV2/Nord

Bankfusion offentliggjort efter kun to møder

Der blev kun blev afholdt to møder, før bankfusionen mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank blev offentliggjort.

Der gik kun 15 dage og to møder, før Nordjyske Bank og Nørresundby Bank blev tvunget til at offentliggøre planerne om en fusion mellem de to banker. Det fortæller bestyrelsesformand for Nordjyske Bank, Hans Jørgen Kaptain, i et interview med FinansWatch.

Bankerne blev nødt til at offentliggøre planerne, fordi et mødereferat blev stjålet fra en medarbejders bil under et hotelophold i Fredericia. Indbruddet skete natten til den 9. oktober, og i løbet af natten til den 10. oktober måtte bankerne melde fusionsplanerne ud i en fondsbørsmeddelelse - kun 15 dage, før planerne blev sat i værk.

- Jeg får opkaldet fra bestyrelsesformanden i Nørresundby Bank den 23. eller 24. september og tager straks initiativ til et indledende møde. Jeg har lige en snak med min næstformand, og derefter bekræfter jeg aftalen med Nørresundby Bank, siger Hans Jørgen Kaptain og fortsætter:

- Det møde finder sted få dage efter telefonsamtalen med Mads Hvolby. Og det var et indledende møde i den forstand, at vi kom helt tomhændede for at høre, hvad der rørte sig hos Nørresundby Bank, siger Hans Jørgen Kaptain, der til mødet var ledsaget af adm. direktør Claus Andersen, mens Mads Hvolby deltog i mødet sammen med direktør Andreas Rasmussen.

- På mødet finder vi hurtigt ud af, at der er basis for et møde mere. Men det skulle være på embedsmandsniveau og blev så holdt senere. Og det var så indholdet på det møde, der desværre slap ud i verden, siger formanden med henvisning til biltyveriet.

Bankfusionen mellem de to banker bliver først officiel, når repræsentantskabet godkender de endelige fusionsplaner. De bliver efter planen fremlagt for repræsentantskabet i slutningen af denne uge.