LIGE NU:

Bauhaus omgår planlov

I dag blev grundstenen til et nyt Bauhaus-byggemarked lagt i Hjørring. Men hos konkurrenten Silvan er man utilfreds. For at omgå planloven bygger Bauhaus fire forskellige butikker i èen stor bygning

Sammen med Hjørrings socialdemokratiske borgmester, Finn Olesen, lagde den øverste chef i Bauhaus Danmark, adm. direktør Mads Jørgensen, i eftermiddag grundstenen til et nyt 13.500 kvadratmeter stort byggemarked, der bliver næsten dobbelt så stort som det i Aalborg. Men modsat Aalborg så bliver Bauhaus i Hjørring delt op i fire forretninger med hver deres kasseudgang. Noget man udelukkende gør for at opfylde planlovens krav om butiksarealer.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at etablere Bauhaus i Danmark. Når det ifølge planloven skal gøres på den her måde, så må vi jo gøre det sådan, siger Mads Jørgensen til TV2/Nord.

Hos konkurrenten Silvan mener man dog, at Bauhaus er lige smart nok. At byggeriet er i direkte modstrid med bestemmelserne i planloven og dens intentioner.

- Det er fint med konkurrence, men det her er ikke fair. Når man giver Bauhaus lov til det her, er det konkurrenceforvridende, siger Silvans adm. direktør Michael Christiansen.

Trods beskyldninger om ulige konkurrencevilkår så forsvarer Hjørring Kommune sig med at planloven er overholdt.

- Man har udnyttet planlovens ord og bogstav til det yderste. Det erkender jeg, siger Per Harfeld (Venstre), formand for Plan- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

Bauhaus eller Bauhauserne åbner i Hjørring til efteråret.