Beboere frygter oversvømmelse

 Beboere frygter oversvømmelse

Beboerne i et villakvarter i Dybvad syd for Sæby frygter hver dag for regnvejr. Selv en mindre byge sætter kældre og haver under vand - og sådan har det været i to år. Ingen ved præcis hvorfor, vandet stiger til oversvømmelse.

Det er Frederikshavn Kommune først nu gået i gang med at finde ud af.

Lynge Jensen er en af de beboere i kvarteret i Dybvad, der jævnligt oplever at selv almindeligt regnvejr får alvorlige konsekvenser for kælderen.

- Det er træls, for jeg har 90 kvadratmeter i kælderen, som jeg ikke kan bruge til noget som helst, fortæller Lynge Jensen.

Frem til efteråret 2005 havde familien Jensen og de øvrige beboere med kældre i området ingen problemer med opstigende grundvand.

Kælderen var indrettet med værksted, værelse og vaskekælder og planen var, at familien ville have sig et ekstra badeværelse der. Den plan er nu droppet.

Et af problemerne er ifølge beboerne, at de nye plastikrør, som kommunen lagde ned for et par år siden, er så tætte - at de modsat de gamle cementrør ikke har nogen som helst dræneffekt.

- Kommunen vidste allerede dengang, at jorden i vores område er så ler-fyldt, at det giver problemer. Derfor burde der med det samme være lagt drænrør ned sammen med de nye rør, siger Lynge Jensen.

Det er formanden for kommunens tekniske udvalg, Jens Hedegaard Kristensen (Lokallisten) ikke enig i.

- Vi skal jo passe på, at vi ikke dræner alt vandet væk, så går det jo også ud over husene. Det er en kompliceret sag, da det både drejer sig om grundvand og kloakvand. Vi ved ikke, om det er pumpesystemer eller andre tekniske ting, der er gået galt, men det er klart, at hvis vi fra kommunens side har begået en fejl, så retter vi den selvfølgelig, siger Jens Hedegaard Kristensen.

Frederikshavn kommune er netop gået i gang med en undersøgelse, der skal finde ud af, om der er tekniske fejl nogen steder - og hvad kommunen kan gøre for de husejere, der er ramt af oversvømmelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland