Bedre bredbånds-dækning er på vej til Nordjylland

Foto: Lars Lyngdahl

Erhvervssamarbejdet Business Region North Denmark sætter gang i et projekt, som skal være med til at sikre en bedre bredbåndsdækning i Nordjylland. Det vil komme til gavn for både virksomheder og borgere.

Det nordjyske erhvervssamarbejde mellem Nordjyllands 11 kommuner og Region Nordjylland, Business Region North Denmark (BRN), vil nu sørge for at en bedre bredbåndsdækning i regionen. Med et nyt projekt vil BRN gøre det mere attraktivt for private leverandøre at gå sammen med kommunerne og regionen og udbygge nettet.

I Nordjylland er der flere steder, hvor der ikke er nogen bredbåndsdækning eller kun en dårlig dækning. En bedre bredbåndsdækning vil komme både borgere i regionen og virksomheder til gavn.

- For at bakke op om vores nordjyske erhvervsliv er det en glædelig nyhed, at vi får hurtigt bredbånd i Nordjylland. Det betyder meget for vores udvikling og vækst, og det betyder især meget for vores små og mellemstore virksomheder, som kan konkurrere på lige fod med de store virksomheder, siger Lene Kjelgaard Jensen, der er formand for BRN.

Projektet går i gang den 1. september, hvor man starter med at kortlægge mobildækningen i Nordjylland.

- Jeg er glad for, at vi nu sætter handling bag visionen om en stærk digital infrastruktur i Nordjylland. Fra vores offentlige møder om den regionale vækst- og udviklingsstrategi ved vi, at adgang til bredbånd optager både borgere og virksomheder. Det gavner bosætning og erhvervsudvikling, og det skaber nye muligheder på sundhedsområdet, hvor Nordjylland med projektet TeleCare Nord allerede går forrest med telebaserede løsninger til kompetent og tryg behandling af patienter i eget hjem. De potentialer skal vi udnytte endnu bedre i fremtiden, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Forsiden lige nu