LIGE NU:

Begravelsesregning kommer med flere måneders forsinkelse

En udskiftning af Aalborg Kommunes edb-system betyder, at regninger for begravelser og bisættelser kommer flere måneder efter, at handlingen har fundet sted.

Regninger for begravelser og bisættelser i Aalborg Kommune har ladet vente på sig. Kommunen har ikke udsendt fakturaer siden midten af december, og det er ikke faldet i god jord alle steder.

- Normalt vil man ikke begræde, at fakturaen lader vente på sig, men det her er et meget følsomt område, siger Anders Fokdal, afdelingsleder i Aalborg Kommunes by- og landskabsforvaltning.

Det er en udskiftning af edb-systemet, der er årsagen til, at Aalborg Kommune ikke har været i stand til at sende fakturaer ud. Det har betydet, at efterladte ikke har fået den endelige regning for deres afdødes sidste rejse.

- Der har ophobet sig en pukkel, som vi skulle igennem. Det arbejder vi på nu, og det lysner forude, siger Anders Fokdal.

Anders Fokdal oplyser, at mellem 150 og 200 familier har været berørt af situationen. På fredag kan mange af dem dog få sat det endelige punktum - her regner kommunen med at udsende en stor mængde regninger for begravelser og bisættelser, som har fundet sted i de seneste måneder.