LIGE NU:

Beskæftigelsen vokser i Nordjylland for femte år i træk

Siden 2014 er der hvert år kommet flere i fuldtidsbeskæftigelse i Nordjylland. Det viser en ny opgørelse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd.

Det går godt for beskæftigelsen i Nordjylland - igen - i år. Det viser nye tal fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Nordjylland. 

Fra august 2017 til august 2018 er der kommet 3.051 flere i fuldtidsbeskæftigelse i Nordjylland. Samtidigt er den nordjyske ledighed faldet med 1.029 bruttoledige. Det er et fald på cirka 8,3 procent. 

- Der er en meget positiv vækst i beskæftigelsen på det nordjyske arbejdsmarked. Samtidig er der et pænt fald ledigheden. Dermed fortsætter de gode tendenser på arbejdsmarkedet i Nordjylland, fortæller Lars Christensen, der er formand for RAR Nordjylland. 

Beskæftigelsen er steget i 10 af de 11 nordjyske kommuner. Det er kun på Læsø, at de ikke har kunnet følge med den nordjyske tendens. 

Den kommune, der har øget beskæftigelsen mest, er Aalborg Kommune. De har siden august 2017 fået 1.790 flere i fuldtidsbeskæftigelse. Det er både den største vækst målt på antal personer, men også den største relative vækst, da det er en stigning på 2,2 procent.