LIGE NU:

Besparelser giver lavere besøgstal

Nordjyllands Historiske Museum har i år haft faldende besøgstal. Nu giver museet Aalborg Kommune en stor del af skylden, da der de senere år har været store besparelser på kulturområdet.

Af sparehensyn er inspektøren afskediget, og her i 2017 har Nordjyllands Historiske Museum besluttet, at holde mandagslukket på vikingeattraktionen Lindholm Høje Museet i Nørresundby.

- Vi satte entrépriserne op i 2016. Det var desværre ikke nok, så vi blev nødt til at lave nogle besparelser. Det er årsagen til, at der nu eksempelvis er mandagslukket på Lindholm Høje Museet, siger Lars Christian Nørbach, der er direktør for Nordjyllands Historiske Museum.

Én dag om ugen med lukket har angiveligt været en væsentlig årsag til, at der i år er lukket lige omkring 5.000 færre besøgende ind på Lindholm Høje Museet. Nedgangen i besøgstallet kommer efter Aalborg Kommune for to år siden skar en halv million kroner i det årlige tilskud til Nordjyllands Historiske Museum som Lindholm Høje er en del af.

- Det er klart, at når vi har givet Nordjyllands Historiske Museum den opgave at spare en halv million kroner, så er det desværre logisk at det vil påvirke besøgstallet,  siger Mads Duedahl (V), der er kulturrådmand i Aalborg Kommune.

Besøgstallet på hele Nordjyllands Historiske Museum, der består af 14 afdelinger er i år faldet til 122.000 gæster mod 131.000 sidste år. Lindholm Høje Museet står altså for en stor del af den nedgang. 

Selv om der nu er cuttet en halv million af, så støtter Aalborg Kommune stadig Nordjyllands Historiske Museum med lige godt ni millioner kroner hvert år. 

For også at spare, bliver for eksempel museet ved Skansen i Hals fra næste år selvbetjent.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

def_thumb,50_percent

play Regnbyger over Nordjylland: Torsdag kan byde på torden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

Til forsiden

Til forsiden