LIGE NU:

Besparelser vil betyde mere vold

Aalborg Kommune foreslår besparelser på socialområdet, og pædagogerne frygter vold som konsekvens.

Det er en bekymret kredsformand for socialpædagogerne, der mandag eftermiddag kan læse et oplæg til besparelser, der vil føre til mere vold mod hans medlemmer.

- Det er meget, meget kynisk at sidde og kalkulere med, at man rent faktisk har nogle medarbejder, der bliver udsat for vold, hvis man gennemfører det her, siger Peter Kristensen

Som TV2/Nord i går kunne fortæller, så er vold mod offentligt ansatte et stigende problem. Nu vil Aalborg Kommune spare 3,5 på området, der omfatter kommunens døgntilbud. I et høringsudkast beskriver kommunen selv konsekvenserne af de foreslåede besparelser.

"Det vil medføre flere konflikter brugerne imellem, samt konflikter i forhold til medarbejderne. Dermed vil der være flere tilfælde af vold og trusler og som følge heraf flere magtanvendelser og risiko for flere arbejdsskader og sygefravær blandt medarbejderne," står der i kommunens egen vurdering.

- Jeg anerkender, at de skal spare nogle penge, men måden, man gør det på, skal altså også være anstændig, siger Peter Kristensen

Forslaget om besparelser er lige nu i høring, inden det skal vedtages i kommunens Familie- og Socialudvalg, og rådmanden erkender, at besparelserne rammer hårdt.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi diskuterer ærligt, når vi diskuterer tingene. Vi skal ikke sige, at det ikke har nogen konsekvenser, for det har det selvfølgelig, siger rådmand Mai-Britt Iversen (Soc.Dem.)