Betal for at parkere ved Sygehus Syd

[size=2]Regionsrådet bør hurtigst muligt finde en løsning på parkeringsproblemet ved Sygehus Syd i Aalborg, mener regionsrådspolitiker, Per Larsen (Konservative). [/size]

TV2Nord kørte med regionsrådspolitikeren, per Larsen, da han forsøgte at finde en parkeringsplads en formiddag ved Sygehus Syd på Hobrovej i Aalborg. Det tog et kvarter - uden at han ind imellem holdt stille og ventede - eller kørte frem og tilbage. Cirka en kilometer væk fra sygehusets hovedindgang - på bagsiden af zoologisk have - blev der en mulighed for at komme af med bilen.

-Problemet er presserende. Det siger sig selv, at der skal ske noget. Måske kunne det være betaling, sådan at de første timer er meget billige eller gratis. Vi har det allesammen med at flytte os, når parkeringen koster. Og på den måde bliver der også bedre plads til patienter og deres pårørende, som har mest ret til at være der, siger Per Larsen.

Problemerne så ud til at blive endnu større, da regionens administration fornylig anbefalede, at Fertilitetsklinikken på Dronninglund Sygehus nu kunne flyttes til Aalborg Sygehus. Det skulle ske ved at inddrage et parkeringsområde, men den gik politikerne ikke med til

-Vi kan ikke undvære 30 pladser, så vi sagde selvfølgelig nej og sendte indstillingen tilbage, siger Per Larsen.

Administrationen foreslog derefter, at den nye klinik måske alligevel kunne komme til Aalborg Sygehus, hvis man skaffede ti ekstra parkeringspladser ved at fjerne det sorte skur på hjørnet af Mølleparkvej og Hobrovej. Skuret bruges for tiden til møder i forbindelse med planlægning af det nye universitetshospital. Den indstilling blev også forkastet.

-Den sorte barak i bunden af parkeringspladsen ud mod Hobrovej, synes jeg de skal fjerne under alle omstændigheder. Der må kunne findes et andet sted til mødelokaler ude i byen. Vi har hårdt brug for parkeringspladserne her, siger Per Larsen.

Placeringen af fertilitetsklinikken er endnu ikke løst.