LIGE NU:

Betalings-parkering i naturen forarger

Stemningen omkring Naturstyrelsens beslutning om afskaffe de gratis parkeringsmuligheder ved blandt andet Råbjerg Mile er alt andet end positiv.

"Naturen tilhører os alle, så kan ikke se, folk skal tjene penge på det.2

Sådan lyder en af de i alt 147 kommentarer, der tirsdag landede på TV2/Nords Facebookside i kølvandet på nyheden om at Naturstyrelsen vil indføre betalingen på P-pladserne ved i alt 19 af Danmarks mest besøgte strande og naturområder.

I Nordjylland betyder det at bilen skal have en billet i forruden, hvis du fra næste forår parkerer ved Bulbjerg i Thy, Den tilsandede kirke eller Råbjerg Mile.

Næsten alle 147 kommentarer indtager et meget kritisk syn på Naturstyrelsens beslutning, der skal være med til at finansiere gode faciliteter til danske og udenlandske turister.

- Det er da helt ude i hampen. Tror ikke nogen vil betale for det. Naturen er da kommet af sig selv. Det skal ingen tjene penge på efter min mening, skriver Leif Kilsgaard Jensen, for eksempel mens Per Larsen mener, det vil holde turisterne væk.

- De har jo ikke hjerne til at finde på nogen anden måde at få forretningen til at løbe rundt. Som en skriver: Turisterne jages væk. Fint, så sætter vi bare afgifterne op. Man kunne fristes til at sige, at de må kunne finde på noget bedre, men så skal de jo til at arbejde for den fede løn de får.

Der er dog også enkelte positive kommentatorer i mængden, som mener, det er fint, brugerne kommer til at stå for de udgifter, der er forbundet med en turistattraktion.

- Hvis P-afgiften bliver brugt på vedligehold af området og tilkørselsveje er det da en god ide, alt koster. Hvem skal rydde op efter turister der sviner? Skal der ikke aflønnes for det også, skriver Kenneth Vestergaard Nielsen og suppleres af Louise Gregersen Feldtmose.

- Hvis pengene går til at beskytte, rydde op og vedligeholde området, så er det super fint.

Se alle kommentarerne og deltag selv i debatten nedenfor.