01:38

Mariagerfjord Kommune har indført sin egen betalingsring - bare omvendt. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Betalingsring i Mariagerfjord Kommune

Kommunens brandinggruppe indførte søndag i middagstimerne omvendt betalingsring omkring de fire største byer i kommunen.

Hvis man kom kørende på indfaldsvejene til Hadsund, Hobro, Arden eller Mariager i middagstimerne i dag, kunne man meget vel risikere at blive vinket ind til siden - men ikke for at få en bøde, men derimod gaver!

Det lyder næsten som en aprilsnar, men den er god nok. I knap tre timer kunne bilister, som kørte ind til de fire største byer i kommunen, opleve at blive vinket ind til siden og budt velkommen til kommunen med forskellige gaver.

- Der er lidt af hvert. Der er vaskepulver, der er småkager, der er gavekort, der er golfbilletter, der er alverdens ting, fortæller Torben Ladefoged glædesstrålende.

Han er erhvervschef i Mariagerfjord Kommune og har været med til at stable den omvendte betalingsring på benene.

- Det handler om, at vi vil vise, at Mariagerfjord Kommune er et godt sted at komme til. Det er et godt sted, hvor vi kan få tingene til at ske, siger han.

Blandt de bilister, som TV2/Nord mødte i dag, var der da også kun positive ord tilovers for joken med den omvendte betalingsring.

- Det er helt vildt. Vi kommer fra København og er i hvert fald omvendt, fortæller Kristine Svanenkvist med favnen fuld af gavekort, snacks og merchandise.

- Vi troede lidt, det var en aprilsnar. Vi forstod ikke, hvad det gik ud på. Men jeg talte i telefon med min veninde og hun fortalte, at vi endelig bare skulle blive holdende, for så ville vi få gaver, griner Maria Glarman fra Hobro, som også var blandt de bilister, som modtog gaver i dag.

Den omvendte betalingsring varede i alt tre timer og i alt 18.000 gaver blev givet væk.