LIGE NU:

Betingelser for private leverandører er ikke fair

De rammebetingelser som politikerne har skabt for de private leverandører af hjemmepleje er ikke gode nok. Det mener direktør i KA Pleje Karsten Høgild.

Direktør i KA Pleje Karsten Høgild mener ikke, at politikerne skaber rammebetingelser, som de private leverandører indenfor hjemmepleje kan levere indenfor.

Virksomheder der arbejder efter godkendelsesmodellen har ikke mulighed for at efterregulere, hvis prisen er for lavt beregnet.

- På udbudsmodellen har langt de fleste kommuner fokus på pris frem for kvalitet. Og så sker der naturligvis det, at man kun konkurrerer på pris. Og så bliver taberne i spillet de virksomheder, der har ordentlige løn- og ansættelsesvilkår. Og vinderne bliver dem, der vil betale den lavest mulige løn. Taberne er de ældre og lønmodtagerne, siger Karsten Høgild.

Karsten Høgild mener, at det er sørgeligt at en privat plejeleverandør som Kærkommen måtte gå i betalingsstandsning:

- Det er sørgeligt for de ældre, der har været glade for at få besøg af Kærkommen og deres medarbejdere. Og det er sørgeligt for de kommuner, som har haft et godt tilbud om frit valg til de ældre.

Ifølge direktør i KA Pleje Karsten Høgild må det være et opråb til Christiansborg og kommunerne om, at der mangler fair rammebetingelser, hvis man vil have frit valg af hjemmepleje.