LIGE NU:

Betjente får indskærpet indberetningspligt

Nordjyllands Politi erkender at have været for slap til at indberette forsømte børn end andre politikredse.

Som en udløber af Serritslevsagen har chefpolitiinspektøren i Nordjylland, Claus Hilborg, indskærpet sine betjente, at de skal indberette det, hvis de møder forsømte børn og problematiske forhold i hjemmene.
 
Det har han gjort på baggrund af, at Nordjyllands Politi sidste år kun foretog 59 sociale indberetninger, mens tallet på landsplan var 1360, skriver DR Nordjylland.
 
Tallet for Nordjylland er alt for lille i forhold til landsdelens andel af Danmarks befolkning, erkender Hillborg.
 
- Det er klart, at hvis vi i Nordjylland laver færre indberetninger, så er det værd at fokusere på, da der ikke er grund til at tro, at der er de store forskelle på tværs af kredse, siger chefpolitiinspektøren.
 
Allerede før tallene blev kendt, og mens Serritslevsagen kørte i retten, var han rundt på personalemøder i politikredsen for at minde de nordjyske betjente om deres indberetningspligt.
 
I Serritslevsagen foretog politiet dog to indberetninger om den vanrøgtede søskendeflok fra Serritslev, inden kommunen tog på hjemmebesøg.
 
I nogle familier er politiet den eneste myndighed, der kommer på besøg i forbindelse med for eksempel husspektakler, inddrivelse af regninger eller straffesager.