LIGE NU:

Bilen drillede Tom Kristensen

Tom Kristensen tilfreds med startplacering som nummer fem i første afdeling på Hockenheim efter ubalance i sin bil.

Kvalifikationen til årets første DTM-løb, der afvikles på Hockenheim søndag, blev en gyser. Blot 4/10 sekund adskilte de syv første, og på den baggrund er Tom Kristensen tilfreds med at skulle starte løbet fra en femteplads.

- Jeg fandt aldrig den helt perfekte balance i bilen. Faktisk overstyrede min Audi en smule allerede i den første træning lørdag formiddag, og vi nåede i teamet ikke at finde årsagen før kvalifikationen. Alt i alt kan jeg derfor ikke tillade mig at være skuffet, for i årets DTM skal alt fungere, hvis du skal være med i toppen, siger Tom Kristensen.

Kristensens vurdering er baseret på, at de ældre biler i feltet efter reglerne må køre med lavere vægt. 2006-biler er ti kilo lettere, mens 2005-biler er yderligere 20 kilo lettere. Denne udligning af bilerne betød, at de tyve DTM-kørere sjældent har været så tæt på hinanden i en kvalifikation. I første kvalifikationsrunde, hvor de seks langsomste kørere skulle sies fra, skilte således under et sekund de 19 første på den 4,574 km lange bane! Kun Vanina Ickx - datter til Le Mans-legenden Jacky Ickx - havde svært ved at være konkurrencedygtig lørdag.

Den tætte kamp skabte et par artige overraskelser. I anden kvalifikationsrunde, hvor yderligere seks kørere skulle sies fra, faldt et par af de helt store favoritter, blandt andre den regerende mester Bernd Schneider, 2005-mesteren Gary Paffett og sidste års bedste kvalifikationskører Jamie Green, alle Mercedes.

- Mercedes har åbenbart haft problemer med at tilpasse den nye 2007-model til sine fire topkørere, mens vi fire i Audis 2007-biler alle kom med blandt de sidste otte i den afgørende kvalifikation. Godt nok har sidste års vicemester Bruno Spengler pole position, men han er den eneste af Mercedes' topkørere i Top 6. Jeg tror derfor, vi får et meget tæt løb i morgen. I morgen formiddag har vi endnu en træning til at optimere min Audi, og finder vi den rigtige balance, er en podieplads realistisk. Det ville på forhånd have været et godt resultat for os, siger Tom Kristensen.

Resultat af kvalifikationen til 1. afd. Af DTM 2007, Hockenheim:
1: Bruno Spengler, Mercedes 2007 1:34.369 min.
2: Martin Tomczyk, Audi 2007 1:34.446 -
3: Paqul di Resta, Mercedes 2005 1:34.449 -
4: Mattias Ekström, Audi 2007 1:34.601 -
5: Tom Kristensen, Audi 2007 1:34.681 -
6: Timo Scheider, Audi 2007 1:34.686 -
7: Mika Hakkinen, Mercedes 2007 1:34.774 -

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

110621 Kaniner mishandlet

play Kaniner mishandlet og slået ihjel i dyrepark for anden gang: - Det er jo skrækkeligt

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

Til forsiden

Til forsiden