Biler flyder fortsat i Aggersund

Den er igen gal med en bilhandler fra Aggersund i Vesthimmerlands Kommune.

Uden tilladelse af nogen slags har en bilforhandler i Aggersund udvidet forretningen til den anden side af vejen, hvor hans biler står og flyder. Til stor irritation for de lokale, der nu vil gå rettens vej for at få stoppet bilhandleren.

- Der må ikke henstå biler. Biler uden nummerplade, det er at betragte som metalskrot, siger Mads Krarup, der er medlem af bestyrelsen i Aggersund Borgerforening.

Det er langt fra første gang, der har været problemer med bilhandleren i Aggersund. I årevis har både de lokale og Vesthimmerlands Kommune kæmpet med den i byen berygtede bilhandler.

- Jeg synes, at det er lidt noget bilsvineri. Vi kan gøre det, at når der er nogle biler, der står ulovligt parkeret, så kører vi derud med en lastbil, og læsser dem derpå, og så kører vi dem derfra. Det er godt nok at sætte hårdt mod hårdt, men det her har stået på i så mange år, selvom vi har prøvet at gøre nogen tiltag, der skulle gøre det bedre, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (Konservative).

Netop for at undgå at Haastrup Biler kunne finde på at langtidsparkere gamle biler på grunden, har borgerforeningen fået tinglyst en servitut på matriklen, der tidligere tilhørte Sparekassen Himmerland, inden den blev solgt videre til en mand i Fjerritslev.

Han har tilsyneladende ikke har noget imod at Haastrup Biler bruger grunden. I servitutten står, at der er forbud mod drift af bilhandel, autoværksted, opbevaring af biler, metal, metalskrot og andre beslægtede formål på ejendommen.

- Der findes regler for så mange ting, at der kan skrives bøger om det. Det kan vi ikke bruge til noget, så det vil jeg sgu skide på, siger ejeren af Haastrup Biler, Kenneth Haastrup.

Nok er nok for borgerforeningen, der nu går rettens vej.

En stævning er på vej til ejeren af matriklen, der ikke har modsat sig, at Haastrup Biler bruger den - i strid med servitutten.

Det er endnu uvist hvornår sagen kommer for retten.