LIGE NU:

Bilforhandlere hamstrede plader før afgiftsændring

Regeringen har trukket i håndbremsen for danskernes lyst til at køre i store firhjulstrækkere. I går trådte de nye registreringsafgifter i kraft. I dagene inden afgiftsændringen skabte det stor travlhed på de nordjyske motorkontorer.

I dagene op til den 25. april har de nordjyske motorkontorer været oppe i højeste gear. Specielt bilforhandlerne har været flittige kunder.

En rundringning TV2-Nord har foretaget til de nordjyske motorkontorer viser, at det især er de højpotente firhjulstrækkere der er blevet indregistreret mange af - og med god grund, for alene på registreringsafgiften stiger de med op imod 50.000 kroner.

- Det har været vores store hurdle - de store firhjulstrækkere, som virkelig bliver ramt af det her indgreb. Og som vi også godt vidste at de ville gå efter, siger daglig leder ved Uggerhøj i Hjørring, Henrik Andersen.

Men da kunderne samtidigt har været ivrige efter at få fat i bilerne til en lavere afgift, har det ikke været et problem at få dem afsat - tværtimod.

- Der er kunder der har ringet og efterspurgt bilerne. Men vi har desværre ikke haft flere biler på lager - de har mere eller mindre været solgt alle sammen, forklarer Henrik Andersen.

Læs mere om afgiftsændringerne på skatteministeriets hjemmeside.