Som på P. S. Krøyers "Roser" har Marie Krøyer i mange år stået i skyggen af sin mand. Men nu insturerer Bille August en film om kvinden, der har vundet stigende anerkendelse de senere år.

Bille August laver Skagensfilm

For første gang siden "Pelle Erobreren" skal instruktøren Bille August lave en spillefilm i Danmark.

Efter en række store internationale produktioner vender instruktøren Bille August tilbage til Danmark, hvor han i næste måned indleder optagelserne til "Balladen om Marie".

Det er første gang siden 1987, at Bille August laver en spillefilm i Danmark.

Dengang gjaldt det den senere Oscar-vinder "Pelle Erobreren", mens hans kommende projekt er et drama om Marie Krøyer, der var gift med den store maler P.S. Krøyer.

Ifølge Det Danske Filminstitut (DFI) tager "Balladen om Marie" udgangspunkt i ægteskabet på et tidspunkt, hvor den maniodepressive malers sygdom forværres.

Birgitte Hjort Sørensen og Søren Sætter-Lassen har filmens to hovedroller. Desuden medvirker blandt andet Sverrir Gudnason, Tommy Kenter og Lene Maria Christensen.

Peter Asmussen har skrevet manuskriptet til filmen, som optages i Skagen og Marstrand og produceres af SF Film.

Filminstituttet har tildelt projektet 6,5 millioner kroner i produktionsstøtte og 1,2 millioner kroner i regional støtte. Det ventes, at "Balladen om Marie" får biografpremiere i august 2012.

/ritzau/