Seneste nyt:

Billet til halv pris: Museerne glade for sommerpakke

Nordjyske museer er tilfredse med sommerpakken, som betyder, at det er blevet billigere at gå på museum. Det trækker gæster til – men vejret betyder stadig en del.

Sommerpakken, der skal være med til at sparke gang i den danske økonomi her i coronatiden, hjælper også de nordjyske museer.

For som en del af pakken gives der sommeren over 50 procent rabat på entrebilletten til en række kulturinstitutioner – herunder også museerne.

På Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring oplever man mange danske gæster, som besøger museet for første gang.
På Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring oplever man mange danske gæster, som besøger museet for første gang.
Foto: Axel Søgaard/Vendsyssel Kunstmuseum

Og det kan man blandt andet mærke i Hjørring på Vendsyssel Kunstmuseum.

- Folk har taget virkelig godt imod, at det nu er billigere at komme ind. Vi har mange gæster, som direkte spørger til det, siger direktør for Vendsyssel Kunstmuseum Sine Kildeberg.

Hun vurderer, at i uge 27 og 28 har belægningsprocenten været på niveau med samme tidspunkt sidste år.

- Men vores udgangspunkt var jo også nul, efter vi var lukket ned. Sommerpakken har helt sikkert haft en positiv effekt. Og samtidig har det været rigtig godt museumsvejr med regnbyger, lyder det fra Sine Kildeberg.

Hun fortæller, at museet i Hjørring oplever mange danske gæster, og at adskillige af dem besøger museet for første gang.

- Det tyder på, at folk holder ferie herhjemme, og bruger de tilbud, der er. Men vi har nu også en del tyske og norske gæster, siger Sine Kildeberg.

Kø i Skagen

Et af de steder, hvor der er rigtig mange turister, er i Skagen. Og hos  Skagens Kunstmuseer meldes der om besøgstal, der matcher de øvrige somre.

Pladsforholdene kombineret med coronareglerne på Skagens Kunstmuseer har betydet, at der har været kø ved indgangsdøren.
Pladsforholdene kombineret med coronareglerne på Skagens Kunstmuseer har betydet, at der har været kø ved indgangsdøren.
Foto: Mette Nielsen

Museet har ligefrem oplevet situationer med kø, fordi museet overholder reglen om, at der skal være fire kvadratmeter per gæst, og med mange gæster, der gerne vil se på kunst, kan det give flaskehalsproblemer.

- Men det er et godt initiativ med sommerpakken og de billigere billetter, men vi ville gerne selv have kunnet bestemme kampagneperioden, siger kommunikationschef Anne Walther fra Skagens Kunstmuseer.

Hun havde gerne set, at tilbuddet om billigere billetter lå i efterårs- og vinterperioden, for det ville have gjort en større forskel for museerne.

Fordobling hos Aalborg Historiske Museum

Hos Nordjyllands Historiske Museum, der tæller 14 udstillingssteder i Nordjylland, er der tilfredshed med sommerpakken og de reducerede billetpriser.

Ifølge kommunikationschef hos Nordjyllands Historiske Museum Helle Nørgaard ligger Lindholm Høje på niveau med sidste år, og det samme gælder Fyrkat i Hobro.

Hos Aalborg Historiske Museum er besøgstallene næsten historisk gode med en fordobling i forhold til sidste år. Årsagen er ifølge Helle Nørgaard, at billetterne er billigere i år og ikke mindst, at Budolfi Plads er ved at være færdig med den gennemgribende ombygning og renovering, der har stået på gennem længere tid. Så nu er adgangsforholdene til museet igen gode og synlige i forhold til turisterne.

- Og så har udstillingen Oprør i Nordjylland også en betydning. For udstillingen nåede kun at være åben i en lille måneds tid, inden vi var nødt til at lukke ned. Men vi kan se, at efter genåbningen trækker den mange gæster til, siger Helle Nørgaard.

Tilfredshed hos Kunsten

Kunsten i Aalborg har, siden sommerpakken blev indført 29. juni, oplevet en fordobling af besøgstallet, efter museet genåbnede 29. maj efter coronanedlukningen.

- Det er helt sikkert, at sommerpakken har haft en effekt, siger administrationschef Marianne Lund Jespersen fra Kunsten.

Kunsten har i uge 27 oplevet flere gæster i perioden sammenlignet med samme periode sidste år.

- Vejret spiller selvfølgelig også ind på vores besøgstal, og så håber vi, at den positive effekt af sommerpakken fortsætter resten af sommeren, siger Marianne Lund Jespersen.

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

def_thumb,50_percent

play Skoleleder: - Næsten alle er i isolation

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

Til forsiden

Til forsiden