Ole Mose Nielsen blev modtaget i Aalborg Lufthavn af venner og familie, da han vendte tilbage efter halvanden måneds bestigning af Mount Everest. Foto: Daniel Mikkelsen

Ole Mose Nielsen er sikkert hjemme i Aalborg igen, efter at han lørdag nåede toppen af Mount Everest. Foto: Ole Mose Nielsen

1 af 2

Bjergbestiger igen på nordjysk grund

Ekstremsportsudøveren Ole Mose Nielsen har som sin seneste bedrift besteget Mount Everest, og han vendte torsdag tilbage til Aalborg.

I næsten fire månederhar Ole Mose Nielsen fra Hadsund udfordret sig selv med 27 kilometers svømning over Gibraltarstrædet, syv maratonløb på syv dage på syv kontinenter og 1300 kilometers cykling rundt om Titicacasøen i Andesbjergene. Og hele balladen blev afsluttet med at nå toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest.

Torsdag vendte ekstremsportsudøveren tilbage til familien og en normal hverdag, da han landede i Aalborg Lufthavn.

- Det er fantastisk at være hjemme igen. Det er en forløsning, og nu glæder jeg mig bare til at slappe af, siger Ole Mose Nielsen, som blev modtaget i lufthavnen af venner og familie.

Den 32-årige nordjyde var ifølge eget udsagn fysisk helt på toppen efter strabadserne, men mentalt var det en hård tur op på verdens højeste bjerg.

- Man sidder og venter meget. Man kan ikke spise, og har måske kvamle, og det er rigtig ubehageligt at være sådan et ste i halvanden måned. Og man venter bare på noget, som man ved, bliver endnu værre, siger han.

Derudover kommer savnet til familien og den femårige datter, og de kan godt regne med at se bjergbestigeren en hel del den næste tid.

- Jeg har selvføglelgi et arbejde, jeg skal passe, men ellers bliver al den tid jeg har brugt sammen med venner, familie og min datter, siger Ole Mose Nielsen.

Han er ved at planlægge næste udfordring, som indtil videre er hemmelig, men hvis det overhovedet er fysisk muligt, skal det formentlig finde sted om et års tid.

Imens håber den bekymrede mor, at sønnen næste kaster sig ud i noget mindre farligt end bjergbestigning.

- Han må gerne løbe en tur. men bjerge, det er simpelthen for farligt. Hvis jeg kunne få lov at bestemme, så skulle han ikke det. Bjerge - no way, siger Susanne Mose.