LIGE NU:

Bjerregaard er klar til European Tour

Golfspillerne Andreas Hartø og nordjyske Lucas Bjerregaard har efter seks runder klaret cuttet til det fine selskab.

Fredag blev en god dag for de danske golfspillere Andreas Hartø og Lucas Bjerregaard.

Duoen sluttede i top-25 ved turneringen Final Qualifying Stage i spanske Girona, hvilket var kravet for at sikre sig en plads i næste sæsons European Tour.

Både Hartø og Bjerregaard sluttede på en delt 17.-plads efter seks runders golf - begge blev noteret for 10 slag under banens par. Cuttet i forhold til at komme med på European Tour endte med at være på ni slag under par.

Mens Hartø blev klar til sin tredje sæson på European Tour, så bliver Bjerregaard ny i feltet. Han glæder sig.

- Fantastisk. Men sikke en dag - og hvor er det dejligt, den er overstået. Jeg fik en lidt nervøs start på dagen, hvor jeg ikke følte, at jeg havde helt styr på tingene.

- Nerverne var virkelige imod mig fra morgenstunden, men heldigvis formåede jeg at holde koncentrationen og lade være med at tænke for meget på, hvad denne golfrunde havde af betydning for min fremtid, siger Bjerregaard i en pressemeddelelse.

- For det er jo helt vildt. Nu handler det om Europa Touren og om at bide sig fast. Jeg har ramt niveauet i denne uge - men skal jeg klare den på Europa Touren, så skal jeg blive ved med at udvikle mig.

- Men det er her, jeg vil være og her, min fremtid er. Det er en fed fornemmelse, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Bjerregaard.

Jeppe Huldahl var også med i finalerunderne, men han sluttede langt fra den vigtige kvalifikationsstreg med samlet to slag over par.

Bedst af alle over seks runder var spanieren Carlos Del Moral med hele 26 slag under par.

/ritzau/