LIGE NU:

Blå Flag og Badepunkter er klar til sommerferie i Nordjylland

16 badesteder i Nordjylland kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget i 2020 og dermed garantere sikre havne eller trygge badesteder med rent badevand.

Det er endnu uvist, om danskerne tvinges til at holde sommeferien indenfor landets grænser. Er det tilfældet, så er der gode nyheder til nordjyderne. For første gang uddeles der i år 10 Badepunktmærker til badesteder i Nordjylland.

Sidste år blev der uddelt 14 Badepunktsmærker på landsplan. I år er det steget til 39.

- Selvom baggrunden er alvorlig, så kan vi godt glæde os over, at en sommer uden så mange udlandsferier kan give rigtig mange danskere lejlighed til at opleve alle de skønne badesteder, som Danmark har at byde på. Forhåbentlig vil sommerens vejr tillade, at vi alle sammen kommer ud og udnytter det til at få masser af badeferie-oplevelser i Danmark, siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Både klassiske sandstrande langs kysterne, badesteder ved gode badesøer og havnebade kan blive Badepunkter. Fælles for Badepunkterne er, at de er badesteder med et lokalt særkende, de garanterer høj badevandskvalitet, de har basal infrastruktur, og så byder de på særlige friluftsoplevelser eller muligheder for at opleve kulturen eller naturhistorien i området.

På en Blå Flag strand finder du:

Blå flag i Frederikshavn, Sæby og Skagen

I Frederikshavn Kommune har man i år søgt om at bevare Blå Flag på tre af kommunens strande i tilknytning til kommunens store byer, Frederikshavn, Skagen og Sæby. Kommunens øvrige 10 strande er derimod blevet til Badepunkter, det gælder blandt andet strandene ved Skiveren, Gammel Strand i Skagen og Kandestederne.

- Vi har skiftet til Badepunkt for at kunne lægge vægt på udvikling af faciliteter, der hvor det kræves, på de store Blå Flag-strande. Og samtidig sætte vores naturlige strande lige så højt med et Badepunkt, som vi synes giver mere fleksible rammer. Specielt for turisterhvervet er de store naturlige strande af stor værdi, og så er Badepunkt et nordisk koncept, der genkendes af vores norske og svenske turister, siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk udvalg i Frederikshavn Kommune.

I alt er to af regionens kommuner med i en af de to mærkningsordninger. Flagene hejses på havne og badesteder omkring den 5. juni 2020.