LIGE NU:

Blodbanken: Er mænd nogen pivskider?

Mænd er pylrede og nogen værre bangebukse. Det kan man sagtens foranlediges til at tro, hvis man ser på hvem, der melder sig til at være bloddonorer her i Nordjylland.

Af de som i år indtil nu har valgt at lade sig tappe frivilligt for blod er to trediedele kvinder. Nu efterlyser Blodbanken på Aalborg Universitetshospital nogen flere mænd.

- De må være bange for nålen, men vi vil rigtig gerne have, at flere mænd melder sig. Deres blodprocent er højere, og de kan afgive blod fire gange om året. Kvinderne kan kun tre gange om året, og de kommer i karantæne i forbindelse med graviditet, siger sygeplejerske Christina Timmermann Knudsen til TV2/NORD.

Der var engang, hvor der det var flest mænd, som ville ind i bloddonorkorpset. Sådan er det ikke længere. I år har foreløbigt 1.777 nordjyder tilmeldt sig Blodbanken. Kun 626 - altså omkring en trediedel af dem - er mænd.

Der er sket noget med mændene. Flere gange er de med kæresten inde i Blodbanken for at holde i hånd, men selv tør de ikke.

- Det er sådan lidt pudsigt, at granvoksne overtatoverede mænd ikke tør lade sig stikke her i Blodbanken, siger sygeplejerske Martha Hansen.

Lige nu er der ikke noget akut problem med blodmangel, men hvis ikke snart der er flere mænd som melder sig, kan det vise sig at blive et problem.