Bødskov ser på forbud mod udebanefans

I fremtiden kan det blive på hjemmebanen, at AaB'ere og andre fodboldfans skal støtte deres hold, hvis klubberne vælger at lukke udebaneafsnittene. Foto: Jesper Christiansen

Justitsminister roser fodboldklubber for at tage ansvar for ballade, og ser nærmere på deres løsningsforslag.

Landets største fodboldklubber truer med at droppe deres egne tilskuerafsnit på udebane for at komme problemer med fodboldbøller til livs.

Men om det er den rigtige løsning, vil justitsminister Morten Bødskov (S) først drøfte nærmere.

- Om det er den rigtige løsning må vi drøfte nærmere, for jeg vil være sikker på, at det ikke skaber nye problemer, for eksempel for sikkerheden andre steder på stadion, siger han i en mail til Ritzau.

Han roser dog samtidig klubberne for at have meldt en række initiativer ud for at få mere styr på ballademagere.

- Det vigtige er, at klubberne spiller med, og det vil jeg gerne kvittere for, siger ministeren.

De danske mestre fra FC København har efter søndagens afbrænding af romerlys i Aalborg besluttet, at man ikke ønsker et fanafsnit til holdets udekampe.

Brøndby, OB, AGF og AaB truer med at træffe samme beslutning, hvis de oplever problemer med deres udebanetilskuere.

Men tiltaget er blevet mødt med skepsis fra både fans og en forsker i fankultur. Fansene påpeger, at man sagtens kan lave ballade uden et udebaneafsnit og kalder det en panikløsning.

Peter Byskov, der er formand for Danske Fodbold Fanklubber, ærgrer sig samtidig over, at fansene ikke er blevet inddraget i beslutningen. Og det får han opbakning til at fanforsker Jonas Havelund fra Aarhus Universitet.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har indkaldt klubberne til møde, og lover at han vil se fordomsfrit på alle idéer. Men han understreger også at fodboldklubber er forretninger der omsætter for millioner og derfor må tage ansvar.

- Når fodboldklubbernes forretninger medfører, at bøller skaber utryghed i vores byer, må klubberne vise ansvar og gribe målrettet ind. Det signalerer klubberne nu, at de i højere grad vil - og det er den helt rigtige vej at gå, siger ministeren.

/ritzau/

Forsiden lige nu