06:07

Borgmester Arne Boelt håber, at 25 procent af djøf'erne ender med at bosætte sig i eller omkring Hjørring, når deres arbejdspladser skal udflyttes. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Boelt: Håber på ja fra 25% af DJØF'erne

Hjørring-borgmester Arne Boelt tager nyheden om, at kun tre procent af Djøf'erne er parate til at flytte med deres job til provinsen, med sindsro. Det tal skal nok vokse, mener han.

Det er kommet som et chok for mange DJØF'ere, at deres statslige arbejdsplads skal flyttes ud i det danske land. Derfor skal man tage en dugfrisk undersøgelse, hvori kun tre procent er parate til at flytte med deres job, alt for bogstaveligt.

Det mener borgmester i Hjørring, Arne Boelt, der får 257 statslige arbejdspladser til byen i de kommende år.

- Jeg tager ikke tallene alt for alvorligt, for det her handler om folk, der har fået sig et chok over, at deres job skal flyttes. Lad det nu bundfælde lidt, men der er ingen, der har troet på, at alle vil flytte med jobbet, men jeg håber og tror på, at omkring 25 procent flytter nordpå, siger Arne Boelt.

226 personer skal arbejde i Statens Administration, mens 31 skal arbejde i Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

- Vi får overvejende brug for HK'ere og ikke de dyrere AC'ere, men vi holder møde med Djøf i næste uge og begynder at udarbejde en plan, forklarer Arne Boelt.

I Kolding er man et skridt længere fremme og er allerede begyndt at indrykke helsides annoncer i Magisterbladet, Djøf-bladet og HK Statbladet.

Så langt mener Arne Boelt ikke, at kommunen skal gå på det her tidlige tidspunkt.

- Vi skal have respekt for de her mennesker, som pludselig skal tage nogle meget store valg. I stedet for at begynde at sælge området med flotte brochurer og skamrose vores område og natur skal vi i dialog med medarbejderne og fokusere på, hvordan man kan få en dagligdag til at fungere i første omgang. Vi kommer længst ved at være lydhøre og ydmyge, siger han.

Undersøgelsen er foretaget blandt 589 Djøf'ere, som har tilkendegivet, at deres stilling er omfattet af beslutningen om flytningen af statslige arbejdspladser.

Hvad er Djøf?

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Djøf repræsenterer over 84.000 medlemmer, der arbejder i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.