LIGE NU:

Boelt kræver redegørelse

Borgmester i Hjørring Arne Boelt (S) har i dag bedt Nordjyllands Politi om en redegørelse i forbindelse med aktionen natten til søndag ved en stor julefrokost i Sindal.

Arne Boelt undrer sig over, at Nordjyllands Politi i dag har sagt til medierne, at de lukkede en julefrokost med 700 gæster efter tumult.

- Jeg har stor respekt for det arbejde politiet har gjort i nat, herunder de tre anholdelser, som afgjort var godt og helt nødvendigt politiarbejde. Det, der bare undrer mig, er at jeg bagefter skal læse i medierne, at politiet har lukket en fest med 700 deltagere kl. 02.30, når jeg fra festens arrangører og deltagere kan høre, at festen sluttede som planlagt kl. 01.30 hvor arrangørerne tændte lyset, fik folk ud og gik i gang med at rydde op, skriver borgmesteren i en pressemeddelse.

Det er Sindal Idrætsforening, som arrangerer festen. Ifølge dem var der kun 600 gæster til stede. En lille gruppe kom op at slås tidligere på aftenen, og de blev bedt om at forlade festen. Den efterfølgende tumult udenfor resulterede i tre anholdelser.

- Jeg har som borgmester og formand for bevillingsnævnet altid lagt vægt på et godt og tillidsfuldt samarbejde med såvel politiet som foreningslivet, og det vil jeg naturligvis gerne, at de to også har indbyrdes - og her er der altså tydeligvis gået noget galt i kommunikationen mellem politiet og Sindal Idrætsforening som arrangør, siger borgmesteren i Hjørring.

En 47-årig mand efter et grundlovsforhør er varetægtsfænglset i to uger for vold mod en betjent under anholdelserne i nat.