Boelt: Trist med fyringerne

Foto: TV2/Nord

Hjørring Kommunes Borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.) ærgrer sig over nyheden om, at Wärtsilä afskediger 50 medarbejdere i Hirtshals og flytter firmaet til en anden kommune.

Borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.) synes, at Hjørring Kommune er hårdt ramt, når det gælder arbejdspladser. Senest har værftet Wärtsilä tirsdag meddelt, at man har valgt at afskedige 65 medarbejdere. 50 af de stillinger er fra værftet i Hirtshals. Samtidig har firmaet besluttet sig for at flytte produktionen ud af Hjørring Kommune til Aalborg.

- Jeg er selvfølgelig træt af, at der igen er fyringer. Det er ikke lang tid siden, vi sidst var ramt, siger Arne Boelt.

Borgmesteren henviser til, at mejeriet Arla i sidste uge besluttede at lukke Hjørring Mejeri og flytte produktionen til Taulov. Når det sker i 2013 mister 106 medarbejdere i Hjørring deres arbejde.

- Det regner ned over os. Vi skal åbenbart til at leve af noget andet, end vi hidtil har levet af, siger borgmesteren.

- Når vi taber arbejdspladser i et omfang, som det vi ser nu, så er der også en del, der flytter fra kommunen. Det betyder meget for den kommunale økonomi, og det betyder rigtigt meget for os, siger Arne Boelt.

Borgmesteren håber på, at man i fremtiden kan arbejde med andre erhverv på Hirtshals Havn. Han nævner både off shore-virksomhed og fiskeopdræt på land som mulige nye erhverv i byen.

Men fiskeopdræt er en pladskrævende form for virksomhed, der ifølge Arne Boelt kræver en ændret infrastruktur med en ny omfartsvej på havnen i Hirtshals.

Derfor vil Borgmesteren nu tage situationen i Hjørring Kommune op med Transportminister Henrik Dam Kristensen (Soc.Dem.), når han om få dage besøger kommunen for netop at drøfte Hirtshals havn.

- Jeg har ikke mistet modet. Jeg er rigtigt optimistisk over de aktiviteter, som vi ser i og på havnen. Men vi har behov for hjælp i forhold til at gøre havnen klar til de ting, der kan laves i Hirtshals i fremtiden, siger Arne Boelt.

Forsiden lige nu