LIGE NU:

Børn og forældre skal lege på sygehuset

De nordjyske sygehuse er med i et projekt, der giver indlagte børn mulighed for at konkurrere i leg med far og mor

Børn, der er indlagte på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring, har i øjeblikket mulighed for at konkurrere i leg med forældre og andre voksne. Sygehusene er nemlig i et projekt, der skal fremme leg på hospitalerne.

Det er Børneulykkesfonden og LEGO, der står bag initiativet.

Både voksne og børn kender den firkantede og farvede LEGO DUPLO-klods, som igennem tiden har givet mange timers leg. Nu skal klodsen bruges på en ny måde, nemlig til at få indlagte børn op af sengen og i gang med at lege med deres forældre. Ideen er at invitere børnene ind i et sjovt og fantasifuldt legeunivers, de kender, også når de er i et miljø, som er langt fra hverdagen, lyder det i en pressemeddelelse fra Børneulykkesfonden.

- Når børn bliver indlagt, udsættes de for en række undersøgelser og indgreb, som selvfølgelig er nødvendige, men ikke altid lige sjove. Nu inviterer vi forældrene med ind på børnenes banehalvdel: legen. Vi håber, at en masse børn vil være med i Legedysten, og vi er sikre på, at det vil give nogle sjove øjeblikke for forældrene også, fortæller Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Legedysten

Alle børn har ret til at lege

Legedysten faciliteres af Legeheltene, der til daglig arbejder for at igangsætte aktive lege og bevægelsesaktiviteter for indlagte børn i Danmark. I uge 17 og 18 dedikerer Legeheltene ugerne til Legedysten, og der skal både stables, balanceres, gemmes, findes, kastes, gribes og meget mere, når børn og forældre skal prøve kræfter med Legedystens udfordringer.

Legene er udviklet af en bevægelseskonsulent hos Børneulykkesfonden med det for øje, at de skal kunne leges på hospitalsstuen og kunne tilpasses børnenes kunnen.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden