Bøgsted: Lægekonsulenter skal rette ind

[size=3]Dansk Folkepartis nordjyske folketingsmedlem, Bent Bøgsted, går nu ind i sagen om beskyldningerne om, at lægekonsulenter overskrider deres beføjelser i forbindelse med diagnosticeringer. [/size]

Bent Bøgsted vil tage affære, hvis angrebene mod lægekonsulenterne holder vand.

 

Det er urimeligt, at folk bliver behandlet på denne måde, siger han.

 

I denne uge har TV2/Nord fortalt historien om patienter, hvis diagnose, ifølge deres eget udsagn, er blevet vurderet anderledes af lægekonsulenter. Gro Jørgensen fik for tre år siden konstateret leddegigt. To overlæger konkluderede, at hendes arbejdsevne var betydeligt nedsat, og at der ikke var flere behandlingsmuligheder. Men da Gro Jørgensens sygedagpenge var ved at løbe ud, blev hun sendt op til en lægekonsulent af Aalborg Kommune.

 

-       Lægen mener, at hvis jeg taler med en psykolog, bliver mine arbejdsevner væsentlig bedre, fortæller Gro Jørgensen.

 

Resultatet bliver, at Gro Jørgensen mister sin indkomst, og hun mener, kommunens lægekonsulenter har overskredet deres beføjelser.

 

Den holdning deler Bent Bøgsted.

 

-       Lægekonsulenter er til for at agere bindeled mellem sagsbehandler og specialisten, der i første omgang har stillet en diagnose af patienten. Lægekonsulenter skal ikke gå ind og lave en ny diagnose. Kan de ikke kende grænserne, så må kommunerne lukke for lægekonsulenterne.

 

På baggrund af historien vil Bent Bøgsted nu rejse sagen for beskæftigelsesministeren.