Seneste nyt

fra Nordjylland

Boligfesten nærmer sig historisk rekord

Overvejer du at sælge dit hus i Nordjylland?

Så er timingen nemlig ikke så ringe endda.

Nye tal fra Boligsidens markedsindeks viser nemlig, at huspriserne i Region Nordjylland i april tog et markant spring. Det betyder, at salgspriserne på huse lige nu er meget tæt på at slå historisk rekord. 

Kun i januar 2022 har det historisk set været dyrere at blive husejer i Nordjylland, og hvis huspriserne fortsætter sin fremmarch, sætter priserne ganske givet rekord i løbet af sommeren.

I april steg huspriserne i Nordjylland med 3,4 procent i forhold til måneden før, hvilket med afstand var den største stigning i Danmark.

Salgspriserne kurs mod himlen sker samtidig med, at renten på bolig- og realkreditlån fortsat bevæger sig på det højeste niveau i mere end 10 år.

Både renten på de festforrentede lån samt den korte rente ligger på omkring fire procent, hvilket har gjort det markant dyrere at købe bolig.

Ifølge cheføkonom i Danske Bank, Lars Olsen, kan boligejerne dog se rentefald i horisonten. Og det kan potentielt sætte endnu mere gang i prisfesten på boligmarkedet.

- Vores hovedscenarier er fortsat tre rentenedsættelser i år, men med større risiko for to end for fire rentenedsættelser, siger Lars Olsen om hans forventninger til, at den Europæiske Centralbank (ECB) allerede vil sænke renten i juni.