Pressefoto, BLIP Systems

Boom i Vodskovteknologi

Censorer, der reagerer på Bluetooth og Wi-Fi, skal løse trafikproblemer.

BLIP Systems, der har hovedsæde i Vodskov i Nordjylland, registrerer passagerstrømninger på stationer og lufthavne flere steder i verdenen - og med stor succes. Virksomheden har udviklet censorer, der via Bluetooth og Wi-Fi-opkoblinger kan måle passagerers bevægelser på eksempelvis togstationer og herigennem kortlægge eventuelle knudepunkter.

Særligt udviklingen af, at censorerne også kan registrere Wi-Fi-sporinger har været godt for virksomheden, der inden for det seneste år har oplevet en stor positiv fremgang, hvorfor et samarbejde med det hollandske rådgivningsfirma NPC, der skal optimere passagerflowet på hovedbanegården i den hollandske storby Groningen.

-Projektet er i fuld gang, og resultaterne er meget, meget fornemme. De er godt tilfredse med det arbejde, vi har gjort dernede, siger Christian Bugislaus Carstens, der er marketingskoordinator ved BLIP Systems.

Den nordjyske virksomhed, der også har haft stor succes i danske byer som Randers og Aarhus, håber, at Wi-Fi- og Bluetooth-censorerne også vil tages i brug endnu flere steder rundt om i verdenen. Virksomheden ser det især som en fordel, at censorernes registreringer ikke kan bruges til at krænke privatlivets fred, da de indsamlede data krypteres, så det ikke kan relateres til den enkelte smartphone eller tablet.