LIGE NU:

Bordeldrift og menneskehandel for retten

Bordeldrift og menneskehandel gennem en årrække er, hvad et thailandsk ægtepar her til formiddag er anklaget for ved retten i Hjørring. Anklageren vil have begge dømt til udvisning og ubetinget fængselsstraf.

Et thailandsk par er her til formiddag for retten i Hjørring, hvor de er tiltalt for at have drevet menneskehandel og bordel på adresser i Frederikshavn, Ørum, Herning og Sunds gennem en årrække.

- Jeg mener de begge to skal dømmes til udvisning. Og så skal de have en længerevarende ubetinget fængselsstraf, siger politiadvokat, Peter Rask.

Det thailandske par er blandt andet anklaget for i 2010 at have hentet en thailandsk kvinde i Kastrup Lufthavn og taget hendes pas, hvorefter de har truet og tvunget hende til at arbejde som prostitueret i Frederikshavn og Herning. Hun skulle angiveligt være truet med, at mafiaen ville slå hende ihjel, hvis hun ikke gjorde som der blev sagt.

- Hvis de bliver dømt, så er det anklagemyndighedens opfattelse, at de skal udvises. Den ene har været her i næsten 20 år, så der er altså noget, der taler for - af personlige forhold - at man ikke nødvendigvis skal udvises, men det må retten jo så tage stilling til. Den anden er her ulovligt, så det er for mig at se, hvis han bliver dømt, oplagt, at han skal udvises, siger politiadvokat, Peter Rask.

Endvidere er de to også tiltalt for at have hentet en thailandsk kvinde i 2011 - også hun skulle være blevet udsat for trusler og tvunget til at prostituere sig i Sunds ved Herning.

Det thailandske par er tiltalt for at have truet og tvunget i alt fem thailandske kvinder til at prostituere sig. Det skulle eftersigende have fundet sted fra 2006 og helt frem til den 7. december 2011.