LIGE NU:

Borgere føler sig snydt for internetdækning

I Hjørring får nogle borgere fibernet, mens andre ikke gør. Derfor føler flere sig snydt.

Mange steder i Nordjylland bliver der i øjeblikket lagt fibernet ud, som skal sikre en god, fremtidig internetdækning. Men mens nogle borgere hurtigt får en god dækning, føler andre sig overset.

I Hjørring får et større område lagt fibernet ud, men enkelte veje er valgt fra. Noget der undrer Michael Christensen, der ikke får fibernet.

- Jeg synes, det ser mærkeligt ud, når man kigger på et kort, og ser, hvordan alle andre får lagt fibernet ind. Jeg forstår det ikke. De skal jo bare til at grave igen senere, siger han.

Lidt længere nede af vejen er en anden af borgerne lige så frustreret.

- Jeg troede faktisk, at det var til os, når de graver lige ude foran vores vinduer. Det giver slet ikke mening i mit hoved. Vi har i forvejen så dårlig dækning, at man ikke kan streame en film, når der er mange på nettet i området. De burde da tage vores vej med, siger Kasper Gaarn.

Hos Bredbånd Nord, der lægger fibernettet ud, forstår de godt frustrationen, når nogle får fibernet og andre ikke gør.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at give alle fibernet. Det er jo egentlig tankevækkende, at de eneste utilfredse mennesker, vi oplever, er dem som ikke er kunder hos os endnu, forklarer direktør Søren Juul Hansen.

Han understreger dog, at det skal kunne løbe rundt økonomisk, når der bliver gravet fiber-kabler ned.

- Hvis vi skal kunne lægge fiber ud på de nordjyske veje, så skal minimum en tredjedel være med på at få det lagt ind - ellers kan det ikke løbe rundt.

Bredbånd Nord regner med, at næsten hele Nordjylland vil have fibernet inden 2020.