Borgmester beder om hjælp

04:03

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Den økonomiske situation i Frederikshavn Kommune er nu så alvorlig, at borgmesteren beder om hjælp fra Christiansborg.

Frederikshavn Kommune er hårdt ramt af fraflytning, hvilket er med til at forværre kommunens dårlige økonomi. Det får nu borgmester Birgit Hansen (Soc.dem.) til at bede om hjælp fra Christiansborg.

- Jeg synes, at vi er nødt til at italesætte, at vi er nogle kommuner, der oplever fraflytning og dermed faldende udligningskroner og faldende skatteindtægter. Der kunne man godt i en overgangsperiode sige, at vi skal hjælpes lidt mere end de andre kommuner, siger borgmester Birgit Hansen (Soc.dem.) til TV2/Nord.

Det er ingen hemmelighed, at den økonomiske situation i Frederikshavn Kommune er alvorlig. På grund af den dårlige økonomi og faldende børnetal er det blevet foreslået fra forvaltningen i Frederikshavn Kommune, at der skal lukkes fem skoler og seks institutioner.

Der skal spares 50 millioner kroner på børne- og ungdomsområdet, og Birgit Hansen er enig i, at Frederikshavn Kommune er nødt til at tage de nødvendige skridt for at rette op på den skrantende økonomi. Hun tager dog gerne imod en hjælpende hånd fra regeringen.

- Vi skal nok gøre vores i forhold til at rette til, men jeg synes, at man er nødt til at se på den forskel, der er fra at være en stor kommune, hvor folk flytter til, til at være en kommune, hvor folk flytter fra, siger Birgit Hansen.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (Rad.V.) har ikke ønsket at kommentere sagen onsdag.

Forsiden lige nu