Borgmester-kritik fra egne rækker

Kritik af Hjørrings borgmester fra egne rækker. Den socialdemokratiske gruppeformand Arne Boelt mener, det er forkert af borgmester Finn Olesen (Soc.dem.) at tage til erhvervskonference på Færøerne, når borgmesteren ikke har gjort noget ved de mange rygte

- Vi har fra gruppens side gjort borgmesteren opmærksom på, at vi synes, han skulle være blevet hjemme - eller have fået afklaret tingene i kommunen, inden han tog af sted, siger Arne Boelt.

<b>Påståede problemer</b>
Han mener, at borgmesteren burde have indkaldt samarbejdsudvalgene i Hjørring Kommune for at finde hoved og hale i de mange påståede problemer, der er for ansatte i Hjørring Kommune - tilsyneladende som følge af en hård ledelsesstil.

<b>I byråd for bedre forhold</b>
I sidste uge var en tidligere kommunalt ansat fra kommunen ude med riven og stod frem og fortalte, at hun nu stiller op til byrådet - for at få bedre arbejdsforhold i Hjørring Kommune.

- Det er ledelsesstilen, den er gal med. Den er gammeldags, det er kæft, trit og retning. Medarbejderne har ingen mulighed for at blomstre til gavn for kommunen, og det, tror jeg, er meget usundt, siger Bente Schjønning, der nu har meldt sig ind hos Socialdemokraterne for at få en plads i byrådet.

<b>Forstår ikke kritikken</b>
Borgmester Finn Olesen er i disse dage på Færøerne, og han står uforstående overfor den kritik, der nu bliver rejst.

- Jeg kan ikke se, hvad jeg skulle have gjort, hvis jeg var blevet hjemme, jeg flygter ikke fra noget ansvar ved at tage til erhvervskonference. Det er en tidligere medarbejder, der kommer med udokumenterede påstande om arbejdsmiljøet, jeg mangler dokumentation for hvad, der skulle være galt. Hvis der er noget galt, må vi få det frem. Vi har jo netop også igangsat trivselsundersøgelser i to afdelinger i kommunen, og resultaterne er lige om hjørnet, siger Finn Olesen (Soc.dem.)

<b>Masser af rygter</b>
Partifællen Arne Boelt erkender, at han ikke ved, hvor alvorligt situationen i Hjørring Kommune er på arbejdsmiljø-området.

- Det er jo rygter og rygter, men de er ikke til at slå ned, og det er de ikke, fordi de ikke er blevet behandlet de steder, de skal behandles, siger Arne Boelt og fastholder, at han mener, det er en dårlig løsning, borgmesteren har valgt.

- Man kan sagtens udskyde tingene og sige, det her løser sig nok, når vi er væk, det her løser sig ikke, mens man er væk, siger han.