LIGE NU:

Borgmester og opfinder kastede "lort" efter hinanden

Balladen om det sorte sand i Skagen fortsætter. Borgmester talte til pressemøde mandag med store gloser.

Skagboer har i over to uger klaget deres nød over hvad de mener, er forurenet sand på Sønderstrand i Skagen, og på et møde mandag klagede de videre. Borgmesteren tog dog til genmæle og bølgerne gik højt.

De protesterende skagboer var anført af Poul Jacobsen, der bedst er kendt for sine kontroversielle trykudligningsrør, som han selv hævder, redder kyststrækninger, som havet ellers ville æde, men som myndigheder undsiger som værdiløse.

- Se på det her, Birgit. Mærk på det. Det ser sådan her ud, og det er klæbrigt og det er LORT, proklamerede Poul Jacobsen, mens han med to bunker sand på bordet viste den klare forskel på det mørke sand, som kommunen har kystfodret med.

- At blive ved med at hævde, at der er lort i det her, det er simpelthen ikke rigtigt. Stop med at komme med dine postulater, tordnede Birgit Hansen (S) tilbage.

Skagboerne klager sig over at det mørke sand er klæbrigt og lugter, men flere prøver, blandt andet en lavet for TV2/Nord, viser, at sandet ikke er forurenet.

- Myndighedsbehandlingen, om man bryder sig om den eller ej, har været i orden, fortsætter Birgit Hansen og bliver straks modsagt af Poul Jacobsen og flere andre deltagere ved mødet.

- Jeg er selvfølgelig ikke en robot i forhold til at jeg bliver foreholdt, at det er lort, rent ud sagt, og vi har undersøgelser der viser, at det ikke er, så er jeg nødt til at sætte hælene i sige: den slags argumenter dur ikke, forklarede Birgit Hansen efterfølgende til TV2/Nord.

Mødet fik dog en fredelig udgang og borgmesteren lovede at tage sagen op på endnu et møde.

- Jeg føler, at hun gerne vil høre på hvad vi siger, at de vil prøve at gøre noget ved det. Og det må vi så have tiltro til, sagde Helle Christensen fra Skagen efter mødet.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden