02:04

Foto: Ib Christensen

1 af 2

Borgmester: - Solhaven kører videre

Selvom Solhaven endnu engang er havnet i mediernes negative søgelys, så skal opholdsstedet ikke lukkes, forsikrer borgmester, Knud Kristensen.

Vesthimmerlands Kommunes tilsyn med opholdsstedet Solhaven har været godt nok.

Det fastholder Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen fra Det Konservative Folkeparti, over for TV2/NORD selvom Nordjyllands Politi har tiltalt 12 medarbejdere for i en årrække at have mishandlet anbragte unge på opholdsstedet Solhaven.

- Det er ganske enkelt fordi de tilsynsmedarbejdere, som vi har, de har udført den opgave som de skal udføre med uanmeldte og anmeldte besøg. De har gjort det de kunne gøre, de har set i logbøgerne, hvad der har været, siger Knud Kristensen.

Det er Vesthimmerlands Kommune, som har det overordnede tilsyn med Solhaven, men det er hjemkommunen, der skal føre tilsynet med de børn og unge, som er under 18 år. Knud Kristensen fastslår, at Vesthimmerlands Kommune hverken har modtaget henvendelser fra forældre eller hjemkommunerne om, at beboerne på opholdsstedet har lidt overlast.

Pernille Vigsø Bagge fra Socialistisk Folkeparti, medlem af folketingets socialudvalg, mener dog ikke, at det er klogt af borgmesteren at være så skråsikker på nuværende tidspunkt.

- Man skal ikke på forhånd påstå, at det tilsyn man har ført som kommune er perfekt. For det indikerer, at der intet er, der kan gøres bedre og sådan tror jeg ikke det fungerer i det kommunale system, siger Pernille Vigsø Bagge.

Anklageskriftet er endnu ikke offentligt, men Nordjyllands Politi oplyser til TV2/NORD, at det drejer sig om 12 tiltalte, som angiveligt har udsat 18 anbragte unge for systematisk vold fra 2005-2012. Anklagerne lyder på vold i form af knæspark, halsgreb og knytnæveslag.

Selvom Solhaven endnu engang er endt i det negative søgelys, afviser Knud Kristensen, at opholdsstedet skal lukkes.

- Nej, det har vi ikke tænkt os at gøre, fordi det tilsyn vi har i dag og den tilknytning som vi har til Solhaven foregår professionelt og i orden. Der er ingenting i vejen for, at Solhaven kan køre videre, siger Knud Kristensen.

Se interviewet med Knud Kristensen fra TV2/NORD øverst i artiklen.