LIGE NU:

Borgmestre vil mødes med minister: - Vi er offensive

Rygtebørsen vil vide, at indenrigsminister Morten Østergaard gerne vil mødes med de to borgmestre i det oversvømmede Vendsyssel. Nu presser de på, for at få det til at ske.

"Kære Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard. "

Sådan indleder borgmestrene fra Hjørring og Frederikshavn så venligt deres fælles brev til ministeren i håb om at arrangere et møde om de oversvømmelser, der ramte Vendsyssel i uge 42.

Brevet er det seneste i en række, som Arne Boelt (S) og Birgit Hansen (S) for at få Morten Østergaard (RV) til at kigge på de to kommuners situation efter oversvømmelserne.

- Vi hørte fra Bent Bøgsted (DF red.), som havde snakket med Morten Østergaard, at ministeren gerne vil mødes med os, så nu går vi offensivt til værks, og forsøger at holde ham op på det, siger Birgit Hansen, der er borgmester i Frederikshavn, der er den af de to kommuner, der blev hårdest ramt af vandmasserne.

- Vi har foreslået en dato, hvor vi kan, så det håber vi også, han kan. Ellers skal vi nok finde tid i kalenderen til ham, siger Birgit Hansen.

Oprydnings- og reparationsarbejdet efter de ekstreme regnmængder er stadig pågående, og 2. december holder de involverede udvalg et fælles møde om arbejdet. Samtidig laver kommunen et separat regnskab for udbedringerne. Det ender efter borgmesteren bedste skøn på omkring seks millioner.

- Men vi har jo også muligheden for at lave forebyggende arbejde, så vi kan undgå at det sker igen, men det vil vi gerne låne penge af ministeriet til, så det er også det, mødet skal handle om, siger Birgit Hansen (S).