På Naturens Dag var flere familier trukket i skoven. Med det nye projekt "Få Kroppen på Toppen" skal endnu flere børn og unge nyde godt af naturens glæder.

Børn og unge skal helt ud i skoven

Med støtte fra Tips- og Lottomidler til Friluftslivet skal et nyt naturvejledningsprojekt i Aalborg Kommune få flere børn ud i naturen.

Projektet Få Kroppen på Toppen skal udvikle både sundhed og kendskab til naturen blandt børn og unge i de nordjyske daginstitutioner.

Helt konkret giver projektet mulighed for at undervise pædagogerne i de nordjyske kommuner i, hvordan de kan udvikle børnenes interesse for og kendskab til naturen.

- Naturvejlederprojektet vil bevirke at institutionerne kommer til at bruge naturen i nærområderne langt mere aktivt end de gør i dag til glæde for de mange børn i kommunen, siger Sune Møller Petersen fra Friluftsrådet, der er glad for at Aalborg Kommune satser på at styrke naturformidlingen.

Som en del af projektet skal der laves kort og anbefalinger over natursteder, som institutionerne kan bruge i dagligdagen.

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er administreret af Friluftsrådet. Tilskuddet består af treårs løntilskud på 330.000 kroner, som skal gå til en naturvejlederstilling.