LIGE NU:

Børnefamilier må væbne sig med tålmodighed

Nej'et fra BUPL's medlemmer betyder, at danskerne må vente til den 29. maj før et politisk indgreb kan løse op for den fastlåste situation, vurderer eksperter.

Danskerne må væbne sig med tålmodighed. Den kommende strejke blandt pædagogerne i 15 kommuner bliver ikke løst før den 29. maj, hvor resultatet fra afstemningsresultatet blandt de kommunaltansatte FOA medlemmer foreligger.

Sådan lyder vurderingen fra to arbejdsmarkedsforskere efter, at pædagogerne med et overvældende flertal tirsdag forkastede forslaget til en ny overenskomst.

- Jeg forventer intet politisk indgreb før efter FOA's afstemning, da de udmærket ved, at der også i FOA er stor utilfredshed med overenskomstforslaget. Og måske kan afstemningsresultatet fra BUPL også påvirke nogle FOA medlemmer til at stemme nej, siger Henning Jørgensen, professor ved Aalborg Universitet, til Ritzau.

Heller ikke kollegaen fra Københavns Universitet, Jesper Due, forventer en tidligere åbning. Samtidig ser han ikke de store perspektiver i strejken for pædagogerne:

- Det bliver meget, meget svært for BUPL via en konflikt at få mere end det, de har sagt nej til, siger arbejdsmarkedsforsker Jesper Due.

Han vil ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem pædagogernes overvældende nej og FOA medlemmers succes med at strejke.

Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet vurderer, at resultatet fra BUPL's medlemmer også kan få betydning for de igangværende forhandlinger mellem Sundhedskartellet, der blandt andet forhandler for landets sygeplejersker, og Danske Regioner:

- Jeg tror, at forhandlingsleder Connie Kruckow skeler til BUPL's afstemningsresultat, fordi hun ikke vil risikere at stå i samme situation, hvor hun anbefaler noget, som medlemmerne bagefter vil stemme ned. Pædagogernes resultatet er jo også en halvvejs mistillidserklæring til ledelsen, som ikke har været dygtige nok til at forhandle noget hjem, som medlemmerne er glade for. Og det er ikke en situation Connie Kruckow vil stå i, siger Henning Jørgensen.

/ritzau/