Poul Erik Hjorth og Nikolai Emil Larsen mødes hver torsdag for at tilbringe tid sammen. Foto: Robert Bedsted

Nikolai Emil Larsen og Poul Erik Hjorth bruger meget tid sammen i Poul Eriks store værksted. Foto: Robert Bedsted

Nikolai Emil Larsen og Poul Erik Hjorth er i gang med at gøre Poul Eriks motorcykel klar til sommeren. Foto: Robert Bedsted

1 af 3

Børns Voksenvenner mangler mænd

Organisationen "Børns Voksenvenner" i Hjørring mangler mænd, der frivilligt vil påtage sig arbejdet som rollemodeller for drenge.

I snart tre år har 59-årige Poul Erik Hjorth været såkaldt voksenven for 13-årige Nikolai Emil Larsen.

Begge er rigtigt glade for ordningen, der betyder at Nikolai kommer på besøg en eller flere gange om ugen for at "hænge ud" sammen med Poul Erik.

-Det er nærmest som et andet hjem at komme her, forklarer Nikolai, der både hjælper Poul Erik med at hugge brænde eller med at finde fossiler på stranden eller hvad de to nu sammen kan finde på og finder interessant.

Og Poul Erik Hjorth har det på præcis samme måde:

- Nikolai er en del af familien og kommer og går som han har lyst. Det her er en fast base, hvor han altid er velkommen og vi har det rigtigt godt sammen.

Men sådan er det langtfra altid. Faktisk har "Børns Voksenvenner" store problemer med at skaffe nok frivillige.

Især mænd er der mangel på.

- Vi har en hel del drenge skrevet op på venteliste og det er som oftest drenge, der bor sammen med deres mor og ikke har så meget kontakt til mænd. De mangler ganske enkelt nogle mænd at være sammen med og se op til, forklarer Kathrine M. Jensen, der er formand for "Børns Voksenvenner" i Hjørring.

Problemet er ifølge Poul Erik Hjorth, at mange mænd ikke rigtigt kan få gang i deres "omsorgsgen". Og så er en del mænd bange for, at de kan blive beskyldt for pædofili, hvis de tilbringer tid sammen med børn uden forældrenes tilstedeværelse:

- Jeg forstår godt, at eksempelvis mandlige pædagoger har det svært i disse år, men man har altså intet at frygte som voksenven.

Samværet med børnene glider ubesværet og så har foreningen jo også meget godt styr på tingene. Voksenvennerne skal både have ren straffeattest og børneattest og så skal man deltage i evalueringsmøder løbende, så eventuelle problemer kan tages i tide, siger han.

Hvis man har lyst til at være voksenven kan man læse mere om organisationen på www.voksenven.dk