Tirsdag meddelte Spar Nord , at banken må nedjustere forventningerne til årsresultatet for 2018 med 80 millioner kroner, fordi den konkursramte virksomhed var blandt bankens kunder.  Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Bortvist direktør beklager: - Jeg er forfærdelig ked af konsekvenserne

Jeg er forfærdelig ked af de konsekvenser, som mine handlinger har medført. Sådan lyder det i dag fra den bortviste direktør i kornhandelsvirksomhed BMG, Jens Møller.

Den bortviste og politianmeldte direktør i kornhandelsvirksomhed BMG i Randers sætter nu for første gang ord på, hvorfor han har fusket med selskabets regnskabsbøger. Det sker i en skiftlig erklæring udsendt via hans advokat, skriver Aarhus Stiftstidende.

Indtil videre er svindlen opgjort til 70 millioner kroner, og svindlen foretaget i virksomheden i Randers har store økonomiske konsekvenser i Nordjylland. 

"Det har aldrig været min intention, at nogle skulle påføres tab herved. På nuværende tidspunkt har jeg ikke mulighed for nærmere at vurdere, hvorvidt de tal, der er oplyst i medierne, stemmer overens med de faktuelle tab, som mine handlinger måtte have påført SparNord og andre kreditorer", skriver Jens Møller ifølge Aarhus Stiftstidende.

Tirsdag meddelte Spar Nord , at banken må nedjustere forventningerne til årsresultatet for 2018 med 80 millioner kroner, fordi den konkursramte virksomhed var blandt bankens kunder. 

På grund af konkursen påregner banken at tab i størrelsesordenen 45 millioner kroner, lød det fra Spar Nord tidligere på ugen, og som et resultat heraf forventer banken nu et resultat efter skat på i niveauet 920 mio. kr. mod tidligere i niveauet 1,0 mia. kr., skrev banken i fondsbørsmeddelelsen. 

Også flere nordjyske landmænd er dybt berørte økonomisk af den store svindelsag. Alene for landboforeningen Agri Nords medlemmer er 50 af dem ramt af grovvareforretningen BMGs konkurs.  

Antallet af berørte landmænd kan dog sagtens blive større, vurderer direktør i Agri Nord, Kim Koch. Blandt de kunder, Agri Nord har hørt fra indtil nu, har flere store beløb i klemme. Der er dog, indtil videre, ingen af landmændene, der er gået konkurs som følge af BMG-konkursen

- Men det er desværre ikke utænkeligt, at der kan ske, siger Kim Koch.

Også formand for Agri Nord ser med alvorlige øjne på situationen for de nordjyske landmænd, der har fået fingrene i klemme. 

- Det er en katastrofal situation for de landmænd, der har haft tillid til BMG og har handlet med dem. Det er netop i en ekstraordinær situation som denne, at landmændenes egen forening skal på banen. Så selvfølgelig støtter vi op med krisehjælp til de af vores medlemmer og kunder, der er ramt, lyder det fra Carl Christian Pedersen. 

Ifølge Aarhus Stiftstidendes oplysninger er det uvist, hvordan Jens Møller forholder sig til anklagerne, men sikkert skulle det være, at der i næste uge vil blive holdt informationsmøder for alle berørte landmænd.

Læs også Storkunde i svindelsag: Spar Nord nedjusterer årets resultat med 80 millioner