LIGE NU:

Bosætning og beskæftigelse til debat i Mariagerfjord

Mariagerfjord Kommunes borgermøde i forbindelse med Hvad Nu Nordjylland cirkler om to emner.

Der er garanti for masser af debat, når de 11 nordjyske kommuner på samme tid holder borgermøder om Nordjyllands fremtid.

Det er torsdag klokken 19 til 21 og kulminationen på Hvad Nu Nordjylland - samarbejdet mellem TV2 Nord, DR Nordjylland og kommunerne.

I Mariagerfjord Kommune er det erhvervsdirektør Torben Ladefoged som til mødet i Multihuset i Øster Hurup styrer slagets gang og skal guide debatten om bosætning og beskæftigelse.

- Vi skal naturligvis tale om bosætning og tiltrækning af nye borgere f.eks. hvordan vi udnytter, at vi allerede i dag tiltrækker en del unge tilflyttere? Hvad gør os særlige? Hvad kan vi i fællesskab gøre for at udvikle vores fritids- og kulturliv? Hvordan kan vi bruge områdets fantastiske natur mere aktivt? Vi er spændte på at høre, hvad borgerne byder ind med, og der skal være plads til alle gode ideer, så derfor har vi ikke strammet emnerne så meget, forklarer han.

- Hvordan får vi f.eks. bedst muligt udnyttet, at vi ligger i smørhullet mellem Aarhus, Aalborg, Viborg og Randers? Hvordan kan vi i endnu højere grad stimulere borgernes iværksættertrang? Hvilke udfordringer har vi, hvad skal vi i særdeleshed satse på og hvad er vi lykkedes med? Det kunne være nogle af de spørgsmål, vi sætter til debat fortsætter han.

De 11 borgermøder