Brandbilen fra Nibe nærmer sig målet

Mandskabet i Nibes gamle brandbil har fået gode og mindre gode oplevelser med sig på vejen gennem det nordvestlige Afrika.

Fire frivillige fra Nibe er på vej mod hovedstaden Bissau i det vestafrikanske land Guinea-Bissau. De kalder sig Team Nibe-Bissau, og har på sin vej oplevet både gode og mindre gode sider af det afrikanske kontinent.

- Mod nord i Marokko og Vestsahara var de fleste ting i samfundet nogenlunde som man skulle forvente, fortæller team-chef Torben Jakobsen. Han har sammen med sin kone Anette doneret gaver til nødhjælp i den lille vestafrikanske stat.

- I Mauretanien mødte vi et land, der ikke bød på særligt positive oplevelser. Landet består mest af ørken, og det i sig selv er naturligvis ikke nogen god forudsætning for at udvikle et land. Men vi oplevede alle steder, at man fra myndigheder er meget kontrollerende, og ventetider på grund af »ingenting« er ganske normalt. Blandt andet måtte mandskab og brandbil vente seks timer på en banal færgeoverfart over en flod - en sag, der i Danmark sikkert ville vare maksimalt en halv time, siger Torben Jakobsen.

Mandskab og brandbil er nu nået til Senegal, hvor de møder børn på vej til og fra skole, og det er ifølge Torben Jakobsen tydeligt i landskabet, at markerne dyrkes.

Team Nibe-Bissau forventes at ankomme til Guinea-Bissau på lørdag den 9. februar.